گوگل ادز یا تبلیغات در گوگل چیست؟

سلام! امروز می‌خواهم در مورد گوگل ادز یا همان تبلیغات در گوگل و تاثیر آن بر سایت شما بگویم؛ فرض کنید که شما سایتی دارید که در رتبه‌های پایین سرچ گوگل قرار دارد (دارای سئو پایینی است.) مخصوصا اگر سایت شما تازه طراحی شده باشد باید مدت زمات زیادی صزف سئو سایت کنید تا سایت شما به دیده شدن و سپس کسب درآمد برسد.

گوگل ادز

گوگل ادز (Google Ads)

تبلیغات در گوگل به معنای تبلیغات در فضایی است که توسط شرکت گوگل ارائه شده است، گوگل از طزیق بسترهای متفاوتی از جمله موتور جستجو گوگل، شبکه تبلیغاتی گوگل (Google Display Network)، یوتیوب، برنامه‌های تلفن همراه مثل Play Store و سایر خدمات مرتبط، به تبلیغ‌کنندگان اجازه می‌دهد تا محصولات و خدمات خود را در برابر مخاطبان هدف قرار دهند.

تبلیغات در گوگ به شرکت‌ها و کسب و کارها این امکان را می‌دهد تا با استفاده از الگوریم‌های پیشرفته و مکانیزم‌های هدفمندسازی، تبلیغات خود را به صورت مؤثر و بازدهی بالا به مخاطبانی که به آن محصولات یا خدمات علاقه‌مند هستند، قرار دهند. با استفاده از این سرویس، تبلیغ‌دهندگان می‌توانند بر اساس عواملی مانند کلید واژه‌ها، موقعیت جغرافیایی، رفتار کاربران، جنسیت و سن، نوع دستگاهی که استفاده می‌کنند و سایز عوامل مشخص، تبلیغات خود را نمایش دهندو با افزایش دسترسی به مخاطبان هدف، فرصت‌های کسب و کار خود را افزایش دهند.

تبلیغات در گوگل می‌تواند به صورت تبلیغات متنی، تبلیغات تصویری، تبلیغات ویدئویی، تبلیغات نمایشی و تبلیغات موتور جستجو باشد. از طریق پنل کنترل تبلیغات گوگل، تبلیغ‌دهندگان قادرند نتایج تبلیغات خود را پیگیری کرده و با استفاده از ابزارهای تحلیل گوگل و سایر ابزارها که در ادامه به آن‌ها خواهیم پرداخت، اثر بخشی تبلیغات خود را ارزیابی کنند و در صورت نیاز، تغییرات لازم را ایجاد کنند.

گوگل ادز

اصطلاحات مهم در گوگل ادز

در Google Ads، چندین اصطلاح مهم و مرتبط وجود دارد که برای فهم بهتر و استفاده موثر از این پلتفرم تبلیغاتی، آشنایی با آنها ضروری است. برخی از اصطلاحات کلیدی عبارتند از:

·         MCC:

اکانت My Client Center (MCC) داشبوردی است که به شما اجازه می‌دهد چندین اکانت گوگل ادز را همزمان مدیریت کنید. ناگفته نماند که نام این اکانت در سال‌های اخیر تغییر کرده است و با Google Ads Account Manager در حال حاضر شناخته می‌شود. گوگل ادز به شما اجازه می‌دهد ۲۰ اکانت مختلف را در اکانت MCC مدیریت کنید.

·         کمپین (Campaign):

کمپین به مجموعه‌ای از تلاش‌ها و عملیات‌هایی گفنه می‌شود که شما برای رسیدن به هدف از تبلیغات خود باید انجام دهید. شما باید برای کمپین‌های خود بودجه‌ای مشخص را در نظر بگیرید. گوگل به شما این امکان را می‌دهد که بسته به هدف خود از 8 نوع کمپین (کمپین سرچ، کمپین ویدئویی، تصویری و…) استفاده کنید.

·         اد گروپ (Ad Group):

اد گروپ مجموعه‌ای از کلمات کتیدی است که به وسیله آن می‌توانید محصول یا خدمت خود را معرفی کنید. فرض کنید شما یک سایت برای خرید و فروش موبایل دارید، اگر تمام کلمه کلیدی‌های خود را در یک اد گزوپ قرار دهید؛ می‌توانید یک متن برای معرفی محصول خود داشته باشید، در صورتی که برای ایجاد اد گروپ‌های مختلف می‌توانید محصول خود را کلمه کلیدی‌های متفاوت و کامل‌تر و جامع‌تر معرفی کنید. تعداد اد گروپ‌های مختلف بسته به نوع هدف شما می‌تواند متفاوت باشد.

·         ادز (Ads):

ادز عبارتی است که کاربر پس جستجو می‌تواند آن را ببیند، در واقع شما پس از قرار دادن کلمه‌های کلیدی در اد گروپ‌‌ها می‌توانید برای آن‌ها یک متن تبلیغاتی بنویسید که به این متن در سیستم تبلیغات گوگل Ads می‌گویند.

·         کلمه کلیدی (Keywords):

کلمات کلیدی، کلماتی هستند که کاربران به وسیله آن شما را در جستجو می‌کنند؛ در واقع کاربران تنها در صورتی می‌توانند تبلیغات ما را ببینند که کلمه کلیدی انتخابی شما با جستجو آن‌ها مطابقت داشته باشد. در نتیجه برای انتخاب کلمه کلیدی متاسب باید هدف از ایجاد تبلیغ را مشخص کنیم؛ مثلا اگر سایت شما یک سایت فروشگاهی است باید کلمه کلیدی‌هایی انتخاب کنید که متناسب سایت و تبلیغ شما برای جذب بیشتر مخاطب باشد

·         CPC

CPC مخفف کلمه Cost Per Click است و شما باید در این مرحله مشخص کنید که می‌خوهید به ازای هر کلیک چه میزان هزینه‌ای پرداخت کنید.

·         CPA

CPA مخفف کلمه Cost Per Action است و مبلغی است که شما به ازای هر کاربری که مشتری بالقوه شما تبدیل می‌شود، پرداخت می‌کنید. مشتری بالقوه می‌تواند بر اساس هدف شما متفاوت باشد.

·         CPI

CPI مخفف کلمه Cost Per Impression است که مبلغی است که به ازای هر 1000 کلیک از شما کم می‌شود.

ابزارهای تحلیل تبلیغات در گوگل

گوگل ارائه دهنده ابزارهای تحلیلی تبلیغاتی قدرتمندی است که به تبلیغ‌دهندگان این امکان را می‌دهد، عملکرد تبلیغاتی خود را مدیریت و ارزیابی کنند. علاوه بر ابزارهای گوگل، ابزارهای تحلیلی دیگر هم وجود دارد که در ادامه به آن‌ها خواهیم پرداخت:

1.      پلتفرم Google Ads:

گوگل ادز پلتفرم اصلی تبلیغات در گوگل است که به عنوان Google AdWords شناخته می‌شد. این ابزار به شما این امکان را می‌دهد که تبلیغات خود را مدیریت کنید و عملکرد آن‌ها را ارزیابی کنید. شما می‌توانید از طریق پلتفرم گوگل ادز گزارشات کلیک بر روی سایت، نمایش و تبادلات را مشاهده کنید و با استفاده از ابزارهای تحلیلی موجود آن را بهینه کنید.

2.      گوگل آنالیتیکس (Google Analytics):

ابزاری است که به شما اطلاعات جامع و کاملی از عملکرد سایت و ترافیک آن می‌دهد.با اتصال گوگل آنالیتیکس به حساب گوگل ادز خود می‌توانید اطلاعات مربوط به تبلیغات خود را مشاهده کنید. این ابزار به شما این امکان را می‌دهد تا میزان ترافیک تبلیغات، نرخ تبدیل، رفتار کاربران در سایت و سایر معیارهای مهم را بررسی کنید و عملکرد خود را بهبود ببخشید.

3.      گوگل تگ منیجر (Google Tag Manager):

این ابزار به شما این امکان را می‌دهد تا برچسب‌های تکمیلی را به وب سایت خود اضافه کنید.با استفاده از گوگل تگ منیجر می‌توانید کدهای تحلیلی را از گوگل آنالیتیکس به سایت خود اضافه کنید. این کدها به شما کمک می‌کنند تا ترافیک و عملکرد تبلیغاتی خود را دقیق‌تر پیگیری کنید.

4.      استفاده از ابزارهای تحلیل کلمات کلیدی:

کلمات کلیدی کلماتی هستند که به وسیله آن‌ها توسط کاربر در موتورهای جستجو، جستحو می‌شوید. بررسی و تحقیق برای کلمه کلیدی مرتبط با کسب و کار شما با استفاده از ابزارهای تحلیل کلمات کلیدی مانند Google Keyword Planner، Moz، SEMrush امکان‌پذیر است. این ابزارها به شما کمک می‌کنند تا کلمات کلیدی هدفمند را شناسایی کنید و استرانژی تبلیغاتی خود را بر اساس آن‌ها سازماندهی و تنظیم کنید.

کمپیم گوگل ادز

ساخت کمپین‌های متمرکز در گوگل ادز

برای ساخت کمپیم‌های متمرکز در گوگل ادز می‌توانید از مراحل زیر پیروی کنید:

1.      تعیین هدف از ساهت کمپین متمرکز:

ابتدا باید هدف واضحی از ساخت کمپین خود تعیین کنید. هدف از ساخت کمپین منمرکز می‌تواند یکی از عوامل افزایش ترافیک سایت، افزایش فروش یا معرفی برند باشد.

2.      انتخاب کلمات کلیدی مناسب:

باید کلمات کلیدی متناسب با کسب و کار خود را انتخاب کنید. این کلمات باید دقیقا بیانگر محصولات، خدمات یا موضوعاتی باشد که قصد دارید در کمپین خود آن‌ها را تبلیغ کنید و ترویج دهید.

3.      تنظیم تاریخ و منطقه هدف:

باید تعیین کنید که تبلیغ شما در چه مناطق و بازه زمانی قابل مشاهده باشد.

4.      انتخاب نوع کمپین:

از بین نوع‌های متفاوت کمپین (تبلیغات در موتور جستجو، تبلیغات ویدئویی، تبلیغات ویدئویی و…)، باید نوع مناسب کمپین را بر اساس هدف خود تعیین کنید.

5.      تعیین میزان بودجه برای هر کمپین:

تعیین کنید چه میزان بودجه‌ای را می‌خواهید برای کمپین خود اختصاص دهید.

6.      ایجاد گروه‌های تبلیغاتی بر اساس هدف کمپین (اد گروپ مناسب برای کمپین):

در هر کمپین گروه‌های تبلیغاتی متناسب با کلمات کلیدی خود را ایجاد کنید.

7.      انتشار کمپین

پس از تنظیمات کمپین، کمپین خود را آماده کنید و آن را منتشر کنید.

8.      پیگیری و بهبود مداوم کمپین:

پس از انتشار کمپین با استفاده از ابزاراتی که در بالا گفته شده، کمپین را تحلیل و بررسی کنید و آن را بهبود ببخشید.

بهینه‌سازی کمپین‌های تبلیغاتی در گوگل ادز

برای بهینه‌سازی کمپین کمپین تبلیغاتی خود در گوگل ادز می‌توانید روی موارد زیر تمرکز کنید:

1.      تحلیل و بهره‌برداری از داده‌ها:

با استفاده از ابزارهای تحلیلی مانند گوگل آنالیتیکس یا تمام ابزارهایی که در بالا گفته شد؛ می‌توانید عملکرد کمپین خود را تحلیل و بررسی کنید. بررسی و تحلیل نمودارها، گزارش‌ها و معیارهای عملکرد مهم مانند CPC، نرخ تبدیل و سود آوری می‌تواند به شما کمک تا نقاط ضعف و قوت خود را شماسایی کنید.

2.      بهره‌برداری از کلمات کلیدی:

بررسی کنید که کدام کلید واژه‌ها بهتریت دستاورد را برای شما دارند و برای این کار می‌توانید از گزینه‌های تطابق دقیق، تطلبق عبارات کلیدی و تطابق وسیع استفاده کنید تا کلمات کلیدی خود را بهینه کنید.

3.      بهینه‌سازی صفحات فرود:

اگر تبلیغات شما کاربر را یه صفحات فرود (لندینگ پیج‌ها) ارجاع می‌دهد؛ باید اطمینان حاصل کنید که این صفحات سریع بارگزاری می‌شوند و دارای محتوا و طراحی مناسب هستند.

4.      مدیریت بودجه

تعیین بودجه به بهبود کمپین شما کمک می‌کند؛ باید بررسی کنید چه میزان بودجه‎‌ای را برای کمپین خود در نظر بگیرید. برای مثال اگر کمپینی برای شما موفق نبوده بودجه کمتری به آن و بیشتر بودجه را به کمپین موفق‌تر اختصاص دهید.

5.      پیگیری و بهبود مداوم کمپین:

همیشه به بهبود کمپین ود توجه کنید. با استفاده از ابزارهای تحلیلی و گزارش‌ها نتایج را مرور کرده و بهبودهای لازم را اعمال کنید.

به این نکته توجه کنید که بهبود کمپین‌های تبلیغاتی یک فرایند مداوم است و بسته به شرایط و نیازهای شما ممکن است تغییر کند. همچنین همکاری با یک کارشناس دیجیتال مارکتینگ می‌تواند به شما کمک کند تا استراتژی بهینه‌سازی کمپین‌های خود را پیاده‌سازی کنید.

نتیجه گیری

در این متن به تعریف گوگل ادز و تاثیر آن بر سایت و کسب و کار شما پرداختیم و اصطلاحات مهم آن را ذکر کردیم. هچنین به سئو و بهبود کمپین تبلیغاتی پرداختیم که امری مهم و مداوم است.

ما در شرکت پارس ادز با داشتن کارشناسان مجرب در زمینه تبلیغات در گوگل می‌توانیم به شما کمک کنیم تا کمپین مؤثر با هزینه‌ی مناسب داشته باشید و از این طریق به دیده شدن و ترقی کسب و کار شما کمک می‌کنیم. برای اطلاع از قیمت تبلیغات در گوگل کلیک کنید.